Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 10 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1-2 žlice ulja s visokom točkom izgaranja (dobro suncokretovo ulje, ili kokos na primjer)
- 100 g kukuruza kokičara
- 2 žlice maslinovog ulja
- prstohvat kajenskog papra (ili ljute slavonske paprike)
- 1 žličica mljevenog kumina
- 1 žličica suhog origana
- sok i pulpa pola limuna
- 0,3 dl tekile
Priprema
1. korak
U tavi zagrijte ulje ili maslac. Dodajte kukuruz, promiješajte i poklopite. Čekajte dok ne počne pucati. Lagano protresite tavu zajedno s poklopcem.
2. korak
Kokice maknite s vatre kada zrna eksplodiraju svake 2-3 sekunde. Dok su tople, posolite.
3. korak
Zagrijte pećnicu na 150.
4. korak
Zagrijte ulje na tavi, dodajte začine, sok limuna i tekilu. Smjesom prelijte kokice i sve dobro promiješajte. Provjerite je li dovoljnjo ljuto. Trebalo bi biti.
5. korak
Raširite kokice po limu pa kratko zapecite u pećnici da postanu hrskave.