Medena pita

Težina pripreme: lagano

Broj osoba: 8

Sastojci

  • TIJESTO
  • 3 jaja
  • 3 dag masti
  • 3 žlice meda
  • 5 žlica mlijeka
  • 70 dag glatkog brašna
  • 1,5 žlica sode bikarbone
  • malo cimeta
  • PREMAZ
  • marmelada od višanja
  • KREMA
  • 4 dl mlijeka
  • 5 žlica brašna
  • 16 dag šećera
  • 20 dag maslaca
  • POSIP
  • šećer u prahu

Priprema

1. korak

Za tijesto kuhajte na laganoj vatri 10 minuta umućena jaja s masti, medom i mlijekom. Maknite s vatre pa dodajte brašno, sodu bikarbonu i cimet.

2. korak

Zamijesite tijesto, podijelite ga na 4 dijela pa ispecite četiri tanke kore. Kore se peku otprilike 15 minuta na 180 stupnjeva.

3. korak

Za kremu skuhajte mlijeko, brašno, šećer i maslac u vodenoj kupelji.

4. korak

Koru po koru nadjenite kremom. (Po želji ih prethodno možete premazati marmeladom.) Po vrhu pospite šećerom u prahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 22:51