Težina pripreme: jako lagano
Sastojci
- 1 kg očišćenih krastavaca
- 600 g šećera
- 3 grančice mente
- 1 vrećica burbon vanilin šećera
- sok 1 limuna
Priprema
1. korak
Krastavce usitnite u blenderu ili ih naribajte sitnim ribežom, u ovom slučaju, što sitnije, to bolje.
2. korak
Pomiješajte ih sa svim ostalim sastojcima, a ako nisu sami od sebe pustili vodu, dodajte 200 ml vode i pustite da mješavina provri.
3. korak
Kuhajte na srednje jakoj vatri do željene gustoće, otprilike 40 minuta, i ulijte u sterilizirane staklenke.
4. korak
Ova kombinacija zna izazvati šok i nevjericu, ali vrlo je osvježavajuća i ljetna. Ako ste se i vi našli u situaciji da vam u vrtu krastavci niču na sve strane, ovako možete riješiti barem dio problema. Recept primjenjiv i na tikvice.