Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 400 g mesa od svinjskog buta
- 2 žlice meda
- 2 žlice soja umaka
- 2 žlice kečapa
- 2 žlice senfa
- 2-3 kapi Tabasco sosa
- 2 režnja češnjaka
- 1 žličicu mljevenog đumbira
- krumpira l soli
- nekoliko grančica svježe majčine dušice
Priprema
1. korak
S mesa odstranite sve žilice i narežite ga na jednake kockice. Češnjak očistite i nasjeckajte ili protisnite. Sve sastojke stavite u visoku posudu i dobro usitnite štapnim mikserom. U dobivenu smjesu uvaljajte kockice mesa i ostavite na hladnom minimalno 2 sata.
2. korak
Ogulite krumpir i narežite ga na štapiće. Meso će se najbolje marinirati preko noći. Nabodite ga na štapiće za ražnjiće i pecite na gril tavi ili roštilju. Krumpir prepržite u dubokoj masnoći. Izvadite ga šupljom žlicom ili lopaticom i stavite na papir koji će upiti masnoću. Posolite. Ražnjiće
prije posluživanja posipajte sjeckanim listićima majčine dušice.