Marinirani ražnjići s prženim krumpirićima

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 180 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 400 g mesa od svinjskog buta
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice soja umaka
  • 2 žlice kečapa
  • 2 žlice senfa
  • 2-3 kapi Tabasco sosa
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žličicu mljevenog đumbira
  • krumpira l soli
  • nekoliko grančica svježe majčine dušice

Priprema

1. korak

S mesa odstranite sve žilice i narežite ga na jednake kockice. Češnjak očistite i nasjeckajte ili protisnite. Sve sastojke stavite u visoku posudu i dobro usitnite štapnim mikserom. U dobivenu smjesu uvaljajte kockice mesa i ostavite na hladnom minimalno 2 sata.

2. korak

Ogulite krumpir i narežite ga na štapiće. Meso će se najbolje marinirati preko noći. Nabodite ga na štapiće za ražnjiće i pecite na gril tavi ili roštilju. Krumpir prepržite u dubokoj masnoći. Izvadite ga šupljom žlicom ili lopaticom i stavite na papir koji će upiti masnoću. Posolite. Ražnjiće

prije posluživanja posipajte sjeckanim listićima majčine dušice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:53