Marinirani kelj sa slanutkom, sezamom i glaziranim rotkvicama

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 1 manja glavica mladog kelja
  • vezica rotkvica
  • šaka sezama
  • šalica kuhanog slanutka
  • sok jednog limuna
  • 0,5 l pilećeg temeljca
  • 2-3 žlice aceta
  • 1-2 žlice soja sosa
  • nekoliko žlica maslinova ulja

Priprema

1. korak

Dobro operite listove kelja, odstranite stapke i deblje žile, pa narežite na rezance. Začinite kelj limunovim sokom i sezamom pa dobro promiješajte, masirajući kelj rukama. Ostavite da kelj lagano uvene u marinadi preko noći. Ujutro će kelj omekšati, ali i ostati prilično hrskav.

2. korak

Začinite uljem. Na suhoj tavi lagano popržite sezam pa njime pospite kelj. Dodajte i ocijeđeni kuhani slanutak. Rotkvice očistite od lišća pa namočite pet minuta u hladnoj vodi. Kuhajte ih deset minuta u pola litre pilećeg ili povrtnog temeljca.

3. korak

Kad rotkvice omekšaju (lako ih probodete vilicom), a temeljac gotovo ishlapi, dodajte aceto. Pustite neka se malo zgusne da sirup lijepo obloži rotkvice. Servirajte toplo na salati od kelja i slanutka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:18