Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- Izbor voća po želji i prilici, recimo:
- 2 breskve
- nekoliko marelica
- mjerica malina
- manja mjerica borovnica
- 1 dinja
- nekoliko kriški lubenice, narezane na ploškice
- Marinada:
- sok limuna ili limete
- zvjezdasti ili obični anis
- 1-2 prstohvata soli (ovisno o količini voća)
- agavin sirup ili rižin slad po želji
- listići matičnjaka ili metvice
Priprema
1. korak
Kombinaciju sezonskog voća narežite na ploškice, pokapajte limunovim ili limetinim sokom, lagano posolite, dodajte zvjezdasti ili obični anis i ostavite da odstoji pola sata (može i u hladnjaku).
2. korak
Povremeno promiješajte. Kad je voće odstajalo, izvadite zvjezdasti anis (ako ste stavljali obični, možete ga ostaviti u salati) te po želji dodajte agavin ili rižin sirup te listiće matičnjaka ili metvice.
3. korak
Salatu možete poslužiti sa zobenim ili sojinim vrhnjem ili jogurtom.