Marinirana voćna salata

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • Izbor voća po želji i prilici, recimo:
  • 2 breskve
  • nekoliko marelica
  • mjerica malina
  • manja mjerica borovnica
  • 1 dinja
  • nekoliko kriški lubenice, narezane na ploškice
  • Marinada:
  • sok limuna ili limete
  • zvjezdasti ili obični anis
  • 1-2 prstohvata soli (ovisno o količini voća)
  • agavin sirup ili rižin slad po želji
  • listići matičnjaka ili metvice

Priprema

1. korak

Kombinaciju sezonskog voća narežite na ploškice, pokapajte limunovim ili limetinim sokom, lagano posolite, dodajte zvjezdasti ili obični anis i ostavite da odstoji pola sata (može i u hladnjaku).

2. korak

Povremeno promiješajte. Kad je voće odstajalo, izvadite zvjezdasti anis (ako ste stavljali obični, možete ga ostaviti u salati) te po želji dodajte agavin ili rižin sirup te listiće matičnjaka ili metvice.

3. korak

Salatu možete poslužiti sa zobenim ili sojinim vrhnjem ili jogurtom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 16:09