Marinirana pileća krilca

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 12 pilećih krila
  • sol
  • papar
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 limuna
  • 1 jušna žlica meda
  • Grančica Grančica ružmarina
  • nekoliko listova limunske trave
  • Malo crvene mljevene paprike

Priprema

1. korak

Pileća krila posolite i popaprite i namažite s malo mljevene paprike te nauljite maslinovim uljem.

2. korak

Pleh za pečenje obložite aluminijskom folijom, na nju posložite pileća krila, dodajte češnjak, ružmarin i limunsku travu.

3. korak

Četvrine limuna iscijedite, a sok pomiješajte s medom te to također prelijte preko mesa i sve zajedno pomiješajte s iscijeđenim kriškama limuna.

4. korak

Sve dobro zatvorite folijom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici pola sata na 180 stupnjeva. Kad je gotovo, krilca izvadite iz folije, sokove od pečenja prelijte u zasebnu zdjelicu, a krilca dodatno još zapecite na roštilju.

5. korak

Kad su gotova, poslužite uz salatu i sve zajedno prelijte umakom od pečenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:51