Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 12 pilećih krila
- sol
- papar
- 4 režnja češnjaka
- 2 limuna
- 1 jušna žlica meda
- Grančica Grančica ružmarina
- nekoliko listova limunske trave
- Malo crvene mljevene paprike
Priprema
1. korak
Pileća krila posolite i popaprite i namažite s malo mljevene paprike te nauljite maslinovim uljem.
2. korak
Pleh za pečenje obložite aluminijskom folijom, na nju posložite pileća krila, dodajte češnjak, ružmarin i limunsku travu.
3. korak
Četvrine limuna iscijedite, a sok pomiješajte s medom te to također prelijte preko mesa i sve zajedno pomiješajte s iscijeđenim kriškama limuna.
4. korak
Sve dobro zatvorite folijom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici pola sata na 180 stupnjeva. Kad je gotovo, krilca izvadite iz folije, sokove od pečenja prelijte u zasebnu zdjelicu, a krilca dodatno još zapecite na roštilju.
5. korak
Kad su gotova, poslužite uz salatu i sve zajedno prelijte umakom od pečenja.