Male pite s koprivom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 1 lisnato tijesto
  • 400 g koprive
  • vezica medvjeđeg luka
  • 200 g svježeg sira
  • sol, papar
  • žlica začinskih trava
  • 3 žlice maslinovog ulj
  • 4 jaja

Priprema

1. korak

Za ovakve male pite s koprivom koristite kalupe za muffine, možete koristiti i keramičke šalice za kavu, ali jednostavnije je u kalupu za muffine.

2. korak

Ra­zvaljajte lisnato tijesto i velikom šalicom za kavu napravite krugove, obložite kalupe za mu­ffine. U plastičnoj posudi zamiješajte nasje­ckanu koprivu, sitno nasjeckani medvjeđi luk, sol, pa­par začinske trave i četiri jaja.

3. korak

Cijelu tu smjesu mo­­žete usitniti štapnim mikserom. Da bude kre­mastija smjesa, možete staviti i vrhnje, ali nije obavezno.

4. korak

Lagano čačkalicom pro­bodite lisnato tijesto u kalupima i ulijte u svaku smjesu s koprivom i medvjeđim lukom. Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva i pecite nekih 25 do 30 minuta. Servi­rajte tako da pite prelijete maslinovim uljem.

5. korak

Savjet: Ako ne želite lisnato tijesto, dobar je izbor i prhko tijesto za quiche. Umjesto koprive možete koristiti špinat, blitvu, bosiljak ili nešto slično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:41