Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 1 lisnato tijesto
- 400 g koprive
- vezica medvjeđeg luka
- 200 g svježeg sira
- sol, papar
- žlica začinskih trava
- 3 žlice maslinovog ulj
- 4 jaja
Priprema
1. korak
Za ovakve male pite s koprivom koristite kalupe za muffine, možete koristiti i keramičke šalice za kavu, ali jednostavnije je u kalupu za muffine.
2. korak
Razvaljajte lisnato tijesto i velikom šalicom za kavu napravite krugove, obložite kalupe za muffine. U plastičnoj posudi zamiješajte nasjeckanu koprivu, sitno nasjeckani medvjeđi luk, sol, papar začinske trave i četiri jaja.
3. korak
Cijelu tu smjesu možete usitniti štapnim mikserom. Da bude kremastija smjesa, možete staviti i vrhnje, ali nije obavezno.
4. korak
Lagano čačkalicom probodite lisnato tijesto u kalupima i ulijte u svaku smjesu s koprivom i medvjeđim lukom. Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva i pecite nekih 25 do 30 minuta. Servirajte tako da pite prelijete maslinovim uljem.
5. korak
Savjet: Ako ne želite lisnato tijesto, dobar je izbor i prhko tijesto za quiche. Umjesto koprive možete koristiti špinat, blitvu, bosiljak ili nešto slično.