Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- Za koricu:
- 1/3 šalice rižinog brašna
- 1/3 šalice slanutkovog brašna
- 1/3 šalice kukuruznog brašna
- 1/3 šalice smeđeg šećera
- 2 žlice kakao praha
- 6 žlica maslaca
- 1 jaje
- 1 žlica vode po potrebi
- Za kremu:
- 100 g crne čokolade
- 150 ml slatkog vrhnja
- jedna zrela kruška
- 1/3 zrele banane
Priprema
1. korak
Od svih sastojaka zamijesite glatko masno tijesto, i pustite neka stoji u frižideru nekoliko sati ili preko noći.
2. korak
Hladno tijesto lagano omekšajte rukama pa narežite na manje komade, onoliko komada koliko pita mislite ispeći.
3. korak
Kalupe za pite namažite maslacem i posipajte oštrim brašnom. Svaki komadić tijesta razvaljajte u mali krug, pa njime obložite kalup. Lagano pritisnite prstima i nabockajte vilicom.
4. korak
Pecite naslijepo, bez nadjeva, oko 10 minuta. Pustite da se ohlade dok pripremite kremu od čokolade.
5. korak
Crnu čokoladu rastopite na pari pa pomiješajte sa slatkim vrhnjem. Kremu prebacite u blender, dodajte oguljenu i usitnjenu krušku i bananu, pa sve izmiksajte dok ne dobijete glatku kremu.
6. korak
Kremom napunite kalupe od tijesta, pa pustite da se ohladi. Nakon toga prebacite u frižider da se sasvim stisne.