Mahune na žlicu s govedinom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g govedine
  • 350 g žutih mahuna
  • 1 manji celer
  • 4 mrkve
  • 4 krumpira
  • 1 glavica luka
  • malo maslinova ulja
  • 2 l vode
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Ogulite i očistite krumpir, mrkvu, celer i luk. Luk usitnite, a krumpir, mrkvu i meso narežite na kockice. Zagrijte ulje u loncu i stavite luk da se poprži. Nakon što luk poprimi zlatnu boju, dodajte malo vode i meso te pirjate na laganoj vatri. Postepeno dodajte vode kako meso ne bi zagorilo. Tako kuhajte meso 30-40 minuta.

2. korak

Dodajte mrkvu i celer te vode po potrebi. Nakon otprilike pola sata dodajte nasjeckani krumpir i smrznute mahune. Dodajte vode po slobodnoj procjeni. Kad je sve gotovo (meso i povrće su omekšali) začinite solju, paprom i svježim začinskim biljem te nekoliko kapi maslinova ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:25