Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g govedine
- 350 g žutih mahuna
- 1 manji celer
- 4 mrkve
- 4 krumpira
- 1 glavica luka
- malo maslinova ulja
- 2 l vode
- sol, papar
Priprema
1. korak
Ogulite i očistite krumpir, mrkvu, celer i luk. Luk usitnite, a krumpir, mrkvu i meso narežite na kockice. Zagrijte ulje u loncu i stavite luk da se poprži. Nakon što luk poprimi zlatnu boju, dodajte malo vode i meso te pirjate na laganoj vatri. Postepeno dodajte vode kako meso ne bi zagorilo. Tako kuhajte meso 30-40 minuta.
2. korak
Dodajte mrkvu i celer te vode po potrebi. Nakon otprilike pola sata dodajte nasjeckani krumpir i smrznute mahune. Dodajte vode po slobodnoj procjeni. Kad je sve gotovo (meso i povrće su omekšali) začinite solju, paprom i svježim začinskim biljem te nekoliko kapi maslinova ulja.