Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 500 g mahuna (očišćenih)
- 150 g mladog krumpira narezanog na komadiće
- 150 g mrkve
- malo naribanog muškatnog oraščića
- malo chillija
- 100 ml pelata
- vode po želji
- prstohvat majčine dušice
- sol i papar
Priprema
1. korak
Ako imate svježe mahune onda odmah na početku kuhanja dodajte krumpir i mrkvu narezane na komadiće (zajedno sa mahunama). Sve prelijete s 200 ml vode. Ako radite sa smrznutim mahunama onda krumpir i mrkvicu dodajte tek kada voda zakipi nakon kojih desetak minuta. Sve kuhati najmanje 20 minuta.
2. korak
Na posebnoj tavici prepržite pola glavice luka i 2 češnja češnjaka na malo maslinova ulja. Kad se kapulica zažutila ubacite je u lonac s mahunama. Sada dodajte i pelate i sve promiješajte. Začinite s malo muškatnog oraščića, soli, paprom i na samom kraju s majčinom dušicom.