Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 glavica ljubičastog kupusa
- 4 kuhane cikle
- 1 glavica ljubičastog luka
- 2 dcl crnog vina
- 1 žlica kima
- nekoliko zrna crvenog papra
- sol
Priprema
1. korak
Ovaj je prilog inspiriran alzaškim receptima za kupus koji se podlijevaju vinom ili čak pjenušcem. Cikla mu daje dubinu.
2. korak
Narežite kupus na tanke rezance, naribajte ciklu, i narežite luk sitno.
Zagrijte ulje, popržite luk, pa mu dodajte kupus i ciklu. Posolite i poklopite pa pustite deset minuta da malo uvene. Tada podlijte vinom i dodajte kim. Pirjajte oko pola sata dok povrće sasvim ne omekša. Provjerite je li dovoljno začinjeno pa na kraju pospite grubo tucanim crvenim paprom.