Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 tikvica
- 150 g alkoholnog octa
- sol, papa
- 2 žlice maslinova ulja
- sjeckani peršin
- 200 g cherry rajčica
- 3 žlice crnih maslina
- 100 g feta sira
- 1 crvena paprika
- 1 glavica crvenog luka
- svježi ružmarin
- grančica svježeg timijana
- maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Dan prije tikvice dobro operite, osušite, narežite na deblje kriške, svaku krišku na polovicu. Zakuhajte alkoholni ocat, maslinovo ulje, sol i peršin. Prelijte preko tikvica koje ste stavili u staklenku. Ostavite stajati preko noći.
2. korak
Cherry rajčice narežite na četvrtine. Luk narežite na kolutiće, feta sir na kockice. Očistite papriku od koštica i narežite je na kockice. Nasjeckajte ružmarin i timijan. Pomiješajte sve sastojke, dodajte ukiseljene tikvice. Ocat od kiseljenja pomiješajte s još malo maslinovog ulja, pa time zacinite salatu.