Ljetna salata s ukiseljenim tikvicama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 180 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 tikvica
  • 150 g alkoholnog octa
  • sol, papa
  • 2 žlice maslinova ulja
  • sjeckani peršin
  • 200 g cherry rajčica
  • 3 žlice crnih maslina
  • 100 g feta sira
  • 1 crvena paprika
  • 1 glavica crvenog luka
  • svježi ružmarin
  • grančica svježeg timijana
  • maslinovo ulje

Priprema

1. korak

Dan prije tikvice dobro operite, osušite, narežite na deblje kriške, svaku krišku na polovicu. Zakuhajte alkoholni ocat, maslinovo ulje, sol i peršin. Prelijte preko tikvica koje ste stavili u staklenku. Ostavite stajati preko noći.

2. korak

Cherry rajčice narežite na četvrtine. Luk narežite na kolutiće, feta sir na kockice. Očistite papriku od koštica i narežite je na kockice. Nasjeckajte ružmarin i timijan. Pomiješajte sve sastojke, dodajte ukiseljene tikvice. Ocat od kiseljenja pomiješajte s još malo maslinovog ulja, pa time zacinite salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:01