Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 700 g janjećeg mesa s kostima
- glavica mladog kupusa
- 3 mrkve
- jedan poriluk
- 3 češnja češnjaka
- šaka sušene rajčice
- nekoliko listova svježe kadulje
- nekoliko zrna papra
- dvije žlice maslinovog ulja
Priprema
1. korak
Na ulju pirjajte usitnjeni poriluk. Kad sasvim omekša, dodajte mu mrkvu narezanu na kolutiće i cijele zgnječene režnjeve češnjaka.
2. korak
Dodajte meso narezano na krupnije komade, kupus narezan na krupne komade i sve podlijte vodom tako da bude sasvim pokriveno tekućinom. Pustite da zakipi pa smanjite vatru.
3. korak
Dodajte papar u zrnu i usitnjene rajčice. Kuhajte barem sat vremena, ili dulje ako vam se meso čini tvrdo. Ako želite, pred kraj možete u gulaš ukuhati i tjesteninu ili noklice. Začinite sitno sjeckanom kaduljom.
4. korak
Tjestenina će ovoj ljetnijoj verziji kalje dati potrebnu gustoću. Ali imajte na umu da u tom slučaju ostatak variva nećete moći podgrijavati. Treba ga pojesti odmah.