Limunada od jagoda, rabarbare i limuna za jednu poštenu bocu/butelju

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 3 i 1/2 šalice vode
  • 500 g rabarbare
  • 1/3 šalice meda ili sirupa od agave
  • limunova korica (od 2 limuna)
  • 3 šalice nasjeckanih, svježih jagoda
  • 1 i 1/2 šalica cijeđenog limunova soka
  • 1 limeta za ukras
  • led

Priprema

1. korak

U veliki lonac ulijte vodu, dodajte limunovu koricu, agavin sirup ili med i nasjeckanu rabarbaru. Kuhajte sve na laganoj vatri dok ne prokuha. Smanjite vatru, poklopite lonac i pustite da kuha 15 minuta.

Nakon toga dodajte jagode i kuhajte sve još 2 do 3 minute.

Maknite lonac s vatre i stavite ga sa strane da se hladi. Nakon što su se sastojci ohladili izmiksajte ih u blenderu ili štapnim mikserom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:31