Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 600 g svježih kobasica
- žlica masti
- manja glavica ljubičastog kupusa
- veća glavica ljubičastog luka
- 1 dl bijelog vina
- papar u zrnu
- lovorov list
- dvije šalice kukuruzne krupice
- voda, sol
- 150 g kravlje skute
Priprema
1. korak
Potrudite se naći dobre domaće kobasice i krupno mljevenu kukuruznu krupicu (ne instant) koja zahtijeva dugo miješanje.
2. korak
Sitno nasjeckajte crveni luk pa ga popržite na masti. Dodajte tanko narezan kupus, posolite i poklopite dok ne uvene. Nakon toga podlijte kupus s polovicom količine vina, dodajte papar u zrnu i lovorov list.
3. korak
Smanjite vatru i pustite da se dugo i polako pirja. Po potrebi podlijte s malo vode ili vina. Za to vrijeme u drugom loncu kuhajte krupicu u slanoj vodi (omjer krupice i vode 1:4), konstantno miješajući.
4. korak
Kuhanje će potrajati oko 40 minuta. Kad je krupica kuhana, umiješajte u nju kravlju skutu pa pustite da se malo ohladi i stisne. Kad je kupus sasvim omekšao i kad se počeo pomalo karamelizirati pri dnu, dodajte mu i sitno sjeckani češnjak. Još kratko dinstajte i provjerite začine.
5. korak
Kobasice zarežite poprijeko. Dobro zagrijete gril tavu, pa na njoj zapecite kobasice nasuho. Poslužite ih odmah, s dinstanim kupusom i palentom.