Ličke kobasice s palentom

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 50 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 600 g svježih kobasica
  • žlica masti
  • manja glavica ljubičastog kupusa
  • veća glavica ljubičastog luka
  • 1 dl bijelog vina
  • papar u zrnu
  • lovorov list
  • dvije šalice kukuruzne krupice
  • voda, sol
  • 150 g kravlje skute

Priprema

1. korak

Potrudite se naći dobre domaće kobasice i krupno mljevenu kukuruznu krupicu (ne instant) koja zahtijeva dugo miješanje.

2. korak

Sitno nasjeckajte crveni luk pa ga popržite na masti. Dodajte tanko narezan kupus, posolite i poklopite dok ne uvene. Nakon toga podlijte kupus s polovicom količine vina, dodajte papar u zrnu i lovorov list.

3. korak

Smanjite vatru i pustite da se dugo i polako pirja. Po potre­bi podlijte s malo vode ili vina. Za to vrijeme u drugom loncu kuhajte krupicu u slanoj vodi (omjer krupice i vode 1:4), konstantno miješajući.

4. korak

Kuhanje će potrajati oko 40 minuta. Kad je krupica kuhana, umiješajte u nju kravlju skutu pa pustite da se malo ohladi i stisne. Kad je kupus sasvim omekšao i kad se počeo pomalo karamelizirati pri dnu, dodajte mu i sitno sjeckani češnjak. Još kratko dinstajte i provjerite začine.

5. korak

Kobasice zarežite poprijeko. Dobro zagrijete gril tavu, pa na njoj zapecite kobasice nasuho. Poslužite ih odmah, s dinstanim kupusom i palentom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:52