Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 90 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- paketić tjestenine za lazanje
- oko 1 kg očišćene buče
- konzerva pelata
- 500 g mljevenog mesa
- šalica i pol šalice crnog vina
- glavica luka
- 3 češnja češnjaka
- pola žličice sušenog origana
- sol, papar, malo ljute paprike
- dvije žlice maslinovog ulja
- šalica svježeg kravljeg sira
- šalica naribanog sira
Priprema
1. korak
Zagrijte pećnicu na 180. Očistite bundevu pa narežite na kockice. Zagrijte ulje pa mu dodajte luk. Kad uvene, dodajte i mljeveno meso, neka se pirja desetak minuta.
2. korak
Podlijte vinom pa krčkajte dok ne ispari. Tada dodajte i kockice bundeve i pelate. Promiješajte i začinite češnjakom, origanom i paprikom.
3. korak
Pustite neka krčka oko 45 minuta. Provjerite je li umak dobro začinjen i jesu li i meso i bundeva omekšali. Kratko prokuhajte listove tjestenine. Namastite dno vatrostalne posude maslacem pa obložite listovima tjestenine.
4. korak
Prekrijte ih umakom, a na njega stavite novi sloj tjestenine. Posipajte svježim sirom. Nastavite slagati sloj tjestenine, sloj umaka, sloj sira.
5. korak
Gornji sloj tjestenine obilno posipajte sirom za ribanje. Pecite 45 minuta do 1 sat.