Lazanje od špageta

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 70 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g miješanog mlijevenog mesa
  • 1 luk
  • 2 mrkve
  • 1 korijen peršina
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 lovorova lista
  • 2 dl bijelog vina
  • 4 dl pasirane rajčice
  • bosiljak
  • sol
  • papar
  • ulje
  • 500 g špageta
  • 1 l mlijeka
  • 50 g maslaca
  • 50 g brašna
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić
  • naribani sir (parmezan ili ribanac)

Priprema

1. korak

Narežite luk, mrkvu i peršin na kockice, a češnjak nasjeckajte.

2. korak

U velikoj tavi zagrijte ulje i na njemu dinstajte luk, mrkvu i peršin. Kad omekšaju dodajte i češnjak.

3. korak

Dodajte mljeveno meso i dobro ga promiješajte da ga razrahlite. Dinstajte ga dok ne ispari sva tekućina pa dolijte vino i nastavite dinstati.

4. korak

Nakon što vino ispari dodajte pasiranu rajčicu, dodajte sol, papar, lovorov list i bosiljak. Kuhajte na laganoj vatri oko 1,5 sat. Dolijevajte vode povremeno da ne zagori.

5. korak

Skuhajte bešamel. Zagrijte mlijeko do vrenja. Rastopite maslac pa mu dodajte brašno i miješajte dok brašno ne postane bakrene boje. Potom dolijte vruće mlijeko i stalno miješajte da se ne stvore grudice.

6. korak

Začinite paprom, soli i muškatnim oraščićem.

7. korak

Skuhajte špagete u blago posoljenoj vodi. Ocijedite ih i posložite u vatrostalnu posudu.

8. korak

Špagetima dodajte par žlica umaka od mesa i dobro promiješajte.

9. korak

Po špagetima stavite malo bešamela pa na to složite preostalo meso. Zalijte sve bešamelom i po vrhu naribajte sira.

10. korak

Zapecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva dvadesetak minuta.

Lazanje na malo drugačiji način

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:20