Kuskus s povrćem

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • maslinovo ulje
  • 1 glavica luka
  • 1 veća tikvica
  • 1 mrkva
  • 1 žuta paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1/2 šalice šampinjona
  • 4 šalice povrtnog temeljca
  • 1/2 žličice slatke mljevene paprike
  • prstohvat mljevenog kardamoma
  • malo soli
  • svježi listići korijandra
  • 1 konzerva slanutka
  • 2 rajčice
  • 2 šalice kuskusa

Priprema

1. korak

Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Ubacite nasjeckani luk, tikvicu i mrkvu i pirjajte, povremeno miješajući, dok luk ne postane stak­last (oko 5 minuta).

2. korak

Umiješajte zatim usitnjenu žutu i zelenu papriku i šampinjone, pirjajte još tri minute. Povrće treba ostati čvrsto. Ulijte teme­ljac i začinite sve slatkom paprikom, kardamo­mom, soli i korijandrom. Pustite da proključa, a zatim smanjite vatru. Umiješajte ocijeđeni slanutak i narezane rajčice.

3. korak

Polako dodajte kuskus i promiješajte. Zatim odmah poklopite i maknite s vatre. Pustite da sve tako odstoji pet minuta. Zatim kuskus malo “razbacajte” vilicom – trebao bi upiti oko pola količine tekućine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:06