Kukuruzni kruh s koprivom bez glutena

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 250 g kukuruznog brašna
  • 300 ml vode
  • 100 g prosenog brašna
  • 150 g kukuruznog škroba
  • 5 žlica samljevenog zlatnog lana
  • 1 žlica soli
  • 1 suhi kvasac
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 100-200 ml mlake vode
  • nekoliko vršaka mlade koprive (blanširane)

Priprema

1. korak

Zakipite vodu i „pofurite“ kukuruzno brašno. Dobro pomiješajte. Pustite da se malo ohladi. Dodajte kvasac, proseno brašno, škrob, sol, lan, ulje, narezanu blanširanu koprivu vode koliko treba da se sastojci povežu. Ostavite 15 minuta da se sastojci povežu i premijesite.

2. korak

Pustite dizati oko 1 sat. Premijesite i oblikujte u kuglu. Stavite na nabrašnjenu krpu(proseno brašno) u cjedilo ili košaru da dobijete okrugli oblik. Pustite dizati još 1 sat.

3. korak

Prebacite s krpe na papir za pečenje, premažite po želji sojinim mlijekom ako želite ukrasiti kojim lističem koprive. Pecite na 220 stupnjeva oko 45 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:24