Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 250 g kukuruznog brašna
- 300 ml vode
- 100 g prosenog brašna
- 150 g kukuruznog škroba
- 5 žlica samljevenog zlatnog lana
- 1 žlica soli
- 1 suhi kvasac
- 2 žlice maslinovog ulja
- 100-200 ml mlake vode
- nekoliko vršaka mlade koprive (blanširane)
Priprema
1. korak
Zakipite vodu i „pofurite“ kukuruzno brašno. Dobro pomiješajte. Pustite da se malo ohladi. Dodajte kvasac, proseno brašno, škrob, sol, lan, ulje, narezanu blanširanu koprivu vode koliko treba da se sastojci povežu. Ostavite 15 minuta da se sastojci povežu i premijesite.
2. korak
Pustite dizati oko 1 sat. Premijesite i oblikujte u kuglu. Stavite na nabrašnjenu krpu(proseno brašno) u cjedilo ili košaru da dobijete okrugli oblik. Pustite dizati još 1 sat.
3. korak
Prebacite s krpe na papir za pečenje, premažite po želji sojinim mlijekom ako želite ukrasiti kojim lističem koprive. Pecite na 220 stupnjeva oko 45 minuta.