Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g kućica/vongola
- 2 šake priljepaka
- 4 režnja češnjaka
- 1 velika žlica sitno sjeckanog peršina
- 4 žlice maslinova ulja
- 50 ml bijelog vina
- prstohvat čilija ili papra
- 400 g špageta (kuhanih u posoljenoj vodi)
Priprema
1. korak
Školjke valja dobro ispirati kako bi se oslobodile pijeska a onda na srednje jakoj vatri pirjati u woku (plitkoj posudi za kuhanje ili dubokoj tavi) zajedno sa sitno sjeckanim peršinom malo maslinova ulja i nasjeckanim svježim češnjakom.
2. korak
Čim su se vongole školjke otvorile dodajte i priljepke, podlijte vino pa pirjajte dok dopola nije ishlapilo. Po volji dodajte malo čilija ili papra pa u topli umak dodajte skuhane i ocijeđene špagete. Po volji pospite peršinom.
pripremio: Zlatko Gall