Kućice i priljepci na buzaru sa špagetima

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g kućica/vongola
  • 2 šake priljepaka
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 velika žlica sitno sjeckanog peršina
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 50 ml bijelog vina
  • prstohvat čilija ili papra
  • 400 g špageta (kuhanih u posoljenoj vodi)

Priprema

1. korak

Školjke valja dobro ispirati kako bi se oslobodile pijeska a onda na srednje jakoj vatri pirjati u woku (plitkoj posudi za kuhanje ili dubokoj tavi) zajedno sa sitno sjeckanim peršinom malo maslinova ulja i nasjeckanim svježim češnjakom.

2. korak

Čim su se vongole školjke otvorile dodajte i priljepke, podlijte vino pa pirjajte dok dopola nije ishlapilo. Po volji dodajte malo čilija ili papra pa u topli umak dodajte skuhane i ocijeđene špagete. Po volji pospite peršinom.

pripremio: Zlatko Gall

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:55