Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- ZA 8 KOMADA:
- 4 kruške
- 2 štapića cimeta
- 2 klinčića
- pola štapića vanilije ili jedan burbon vanilin šećer
- 80 g šećera
- 800 ml vode
- 1 paket lisnatog tijesta (500 g)
- 1 jaje za premazivanje
Priprema
1. korak
Ogulite, očistite i prepolovite kruške. U posudu stavite kruške i sve preostale sastojke pa pustite da se kuha na srednje jakoj vatri dvadesetak minuta, dok kruške ne omekšaju.
2. korak
Tijesto tanko razvaljajte i izrežite na 16 kvadrata. Na polovici tih kvadrata nožićem izrežite procijepe u pravilnim razmacima. Poširane i ocijeđene polovice krušaka stavite na kvadrate bez procijepa pa preklopite jednim kvadratom s procijepima.
3. korak
Pritisnite tijesto prstima sa strane tako da se gornji i donji kvadrat zalijepe, a potom nožićem odstranite višak tijesta. Malo zamutite jaje i premažite njime tijesto.
4. korak
Pecite na 200 stupnjeva dvadesetak minuta, dok tijesto ne poprimi zlatnu boju.
5. korak
Napomena: Ako želite slađi desert, donji kvadrat tijesta možete posuti s malo šećera, na njega staviti malu kockicu maslaca, a zatim završiti prema receptu.