Kruške u lisnatom tijestu

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • ZA 8 KOMADA:
  • 4 kruške
  • 2 štapića cimeta
  • 2 klinčića
  • pola štapića vanilije ili jedan burbon vanilin šećer
  • 80 g šećera
  • 800 ml vode
  • 1 paket lisnatog tijesta (500 g)
  • 1 jaje za premazivanje

Priprema

1. korak

Ogulite, očistite i prepolovite kruške. U posudu stavite kruške i sve preostale sastojke pa pustite da se kuha na srednje jakoj vatri dvadesetak minuta, dok kruške ne omekšaju.

2. korak

Tijesto tanko razvaljajte i izrežite na 16 kvadrata. Na polovici tih kvadrata nožićem izrežite procijepe u pravilnim razmacima. Poširane i ocijeđene polovice krušaka stavite na kvadrate bez procijepa pa preklopite jednim kvadratom s procijepima.

3. korak

Pritisnite tijesto prstima sa strane tako da se gornji i donji kvadrat zalijepe, a potom nožićem odstranite višak tijesta. Malo zamutite jaje i premažite njime tijesto.

4. korak

Pecite na 200 stupnjeva dvadesetak minuta, dok tijesto ne poprimi zlatnu boju.

5. korak

Napomena: Ako želite slađi desert, donji kvadrat tijesta možete posuti s malo šećera, na njega staviti malu kockicu maslaca, a zatim završiti prema receptu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:51