Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 4 i pol šalice brašna
- prašak za pecivo
- 90 g maslaca
- žličica i pol soli
- 3/4 šalice vrhnja
- 3/4 šalice mlijeka
- žlica i pol soka od limuna
- 2/3 šalice sirno narezane slanine
- šalica otkoštenih maslina
- šalica naribanog parmezana
- sol, papar
Priprema
1. korak
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol pa prosijte dva puta. Dodajte hladni maslac narezan na ploškice.
2. korak
U posebnoj posudi pomiješajte vrhnje, mlijeko i sok limuna. U brašno dodajte nasjeckanu slaninu, masline narezane na komadiće i ribani paremezan.
3. korak
Dodajte mješavinu s mlijekom i sve zajedno zamijesite na pobrašnjenoj površini. Formirajte tijesto u štrucu i stavite na lagano pobrašnjeni lim. Gornji dio štruce premažite mlijekom, posolite i popaprite.
4. korak
Nožem nekoliko puta ukoso zarežite štrucu s gornje strane. Pecite oko 40 minuta pa pustite da se ohladi.
5. korak
Savjet: Kruh sa slaninom i maslinama samo je prijedlog. Umjesto slanine možete koristiti kockice kuhane šunke ili pršut.