Kruh s rajčicom i gljivama

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 210 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1/2 šalice prepolovljenih cherry rajčica
  • nekoliko sušenih rajčica
  • 1/2 šalice šampinjona
  • 1/2 šalice vode
  • žličica suhog ružmarina
  • malo maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • vrećica suhog kvasca
  • 1/2 šalice tople vode
  • 3 šalice bijelog brašna
  • sol

Priprema

1. korak

Pomiješajte raspolovljene cherry rajčice, vodu, maslinovo ulje, sol i nasjeckani češnjak u tavici. Pospite ružmarinom pa lagano zagrijte.

2. korak

Kvasac uspite u pola šalice tople vode i ostavite ga petnaestak minuta na toplome. Šampinjone očistite i narežite pa kratko popirjajte na maslinovu ulju

3. korak

Pomiješajte smjesu cherry rajčica s gljivama, dodajte im kvasac i brašno te na kraju i sušene rajčice koje ste nasjeckali. Dobro izmiješajte te dodajte brašno prema potrebi. Zamijesite kruh na pobrašnjenoj podlozi.

4. korak

Prebacite ga u nauljenu posudu, prekrijte plastičnom folijom i ostavite da se diže. Udovstručit će se otprilike za sat vremena. Zatim kruh prebacite u nauljeni kalup pa pustite još sat vremena.

5. korak

Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva i pecite kruh oko 45 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:41