Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 210 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1/2 šalice prepolovljenih cherry rajčica
- nekoliko sušenih rajčica
- 1/2 šalice šampinjona
- 1/2 šalice vode
- žličica suhog ružmarina
- malo maslinova ulja
- 2 češnja češnjaka
- vrećica suhog kvasca
- 1/2 šalice tople vode
- 3 šalice bijelog brašna
- sol
Priprema
1. korak
Pomiješajte raspolovljene cherry rajčice, vodu, maslinovo ulje, sol i nasjeckani češnjak u tavici. Pospite ružmarinom pa lagano zagrijte.
2. korak
Kvasac uspite u pola šalice tople vode i ostavite ga petnaestak minuta na toplome. Šampinjone očistite i narežite pa kratko popirjajte na maslinovu ulju
3. korak
Pomiješajte smjesu cherry rajčica s gljivama, dodajte im kvasac i brašno te na kraju i sušene rajčice koje ste nasjeckali. Dobro izmiješajte te dodajte brašno prema potrebi. Zamijesite kruh na pobrašnjenoj podlozi.
4. korak
Prebacite ga u nauljenu posudu, prekrijte plastičnom folijom i ostavite da se diže. Udovstručit će se otprilike za sat vremena. Zatim kruh prebacite u nauljeni kalup pa pustite još sat vremena.
5. korak
Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva i pecite kruh oko 45 minuta.