Kruh s maslinama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 450 g brašna
  • prstohvat soli
  • 3 grančice ružmarina
  • 75 g zelenih ili crnih maslina bez koštica
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 225 g hladne vode
  • Za posluživanje:
  • maslinovo ulje
  • aceto balsamico

Priprema

1. korak

Zagrijte pećnicu na 200°C i stavite grijati pleh na kojem će se peći kruh. Listove ružmarina nakidajte i sitno narežite. Masline također sitno narežite.

2. korak

U zdjelu stavite brašno, sol, vodu, maslinovo ulje, ružmarin te dobro promiješajte. Čim se tijesto počne formirati u kuglu pokupite sve što je ostalo na stijenkama posude. Dobro promiješajte i sve zajedno zamijesite. Tijesto izvadite na pobrašnjelu podlogu.

3. korak

Razvaljajte tijesto i na njega rasporedite komadiće maslina. Dobro sve zamijesite i formirajte kruh, ali na način da na sredinu štruce utisnete pobrašnjelu dršku kuhače. Isto napravite i poprečnim djelovima kako biste dobili manje komade lakšim za kidanje kad bude pečen.

4. korak

Kruh pecite oko 35 minuta, a kad je gotov prelijte ga s malo maslinova ulja i aceta balsamica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 03:19