Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 450 g brašna
- prstohvat soli
- 3 grančice ružmarina
- 75 g zelenih ili crnih maslina bez koštica
- 1 žlica maslinovog ulja
- 225 g hladne vode
- Za posluživanje:
- maslinovo ulje
- aceto balsamico
Priprema
1. korak
Zagrijte pećnicu na 200°C i stavite grijati pleh na kojem će se peći kruh. Listove ružmarina nakidajte i sitno narežite. Masline također sitno narežite.
2. korak
U zdjelu stavite brašno, sol, vodu, maslinovo ulje, ružmarin te dobro promiješajte. Čim se tijesto počne formirati u kuglu pokupite sve što je ostalo na stijenkama posude. Dobro promiješajte i sve zajedno zamijesite. Tijesto izvadite na pobrašnjelu podlogu.
3. korak
Razvaljajte tijesto i na njega rasporedite komadiće maslina. Dobro sve zamijesite i formirajte kruh, ali na način da na sredinu štruce utisnete pobrašnjelu dršku kuhače. Isto napravite i poprečnim djelovima kako biste dobili manje komade lakšim za kidanje kad bude pečen.
4. korak
Kruh pecite oko 35 minuta, a kad je gotov prelijte ga s malo maslinova ulja i aceta balsamica.