Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 400 g pilećih krilaca
- sol i papar
- zeleni papar
- 1 umak od rajčice
- 2 chili papričice
- 1 žlica crvene slatke paprike
- 1 žlica meda
- 7 žlica ulja
- 1 vezica peršina
Priprema
1. korak
Marinirajte krilca s puno crvene paprike, stavite papar, sol i maslinovo ulje pa pustite da sve odstoji 30 min u hladnjaku. U posudu za pečenje stavite krilca da se peku na 270 stupnjeva oko 20 minuta. Dok se krilca peku, pripremite umak.
2. korak
Sitno nasjeckajte peršin i chili papričice, stavite žlicu meda, umak od rajčice, sol, papar i zeleni papar te sve dobro izmiješajte. Nakon 20 minuta izvadite krilca i servirajte ih tako da u maloj posudi svakom od gostiju ili ukućana stavite umak i po nekoliko komada krilca.
3. korak
Ovo jelo se jede rukama. Ljuto je i papreno pa u slučaju da ne volite toliko začinjenu hranu, možete sve staviti u manjim količinama, a dodati više meda pa će umak biti više slatkast, nego ljut i papren.
4. korak
Savjet: Pustite krilca da se dobro zapeku pa će biti hrskavija za umakanje. Umjesto ljutog umaka, možete servirati umak od jogurta ili kiselog vrhnja.