Krilca u papru

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 400 g pilećih krilaca
  • sol i papar
  • zeleni papar
  • 1 umak od rajčice
  • 2 chili papričice
  • 1 žlica crvene slatke paprike
  • 1 žlica meda
  • 7 žlica ulja
  • 1 vezica peršina

Priprema

1. korak

Marinirajte krilca s puno crvene paprike, stavite papar, sol i maslinovo ulje pa pustite da sve odstoji 30 min u hladnjaku. U posudu za pečenje stavite krilca da se peku na 270 stupnjeva oko 20 minuta. Dok se krilca peku, pripremite umak.

2. korak

Sitno nasjeckajte peršin i chili papričice, stavite žlicu meda, umak od rajčice, sol, papar i zeleni papar te sve dobro izmiješajte. Nakon 20 minuta izvadite krilca i servirajte ih tako da u maloj posudi svakom od gostiju ili ukućana stavite umak i po nekoliko komada krilca.

3. korak

Ovo jelo se jede rukama. Ljuto je i papreno pa u slučaju da ne volite toliko začinjenu hranu, možete sve staviti u manjim količinama, a dodati više meda pa će umak biti više slatkast, nego ljut i papren.

4. korak

Savjet: Pustite krilca da se dobro zapeku pa će biti hrskavija za umakanje. Umjesto ljutog umaka, možete servirati umak od jogurta ili kiselog vrhnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:40