Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 manja glavica kaula (cvjetače)
- 2 mrkve
- 1 korijen peršina
- 1 komad celererovg korijen veličine kao mrkva
- 1 glavica češnjaka
- 2 pomidore (rajčice)
- sol
- papar
- malo vode
- malo maslinovog ulja
Priprema
1. korak
Kaul ili cvjetaču operite i narežite na manje komade. Mrkve ogulite i narežite na dva – tri komada. Isto napravite i s peršinom i celerom. Glavicu češnjaka prerežite na pola.
2. korak
Povrće stavite u lim za pečenje, posipajte ga s maslinovim ulje i pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko pola sata ili dok potpuno ne omekša.
3. korak
Pečeno povrće izvadite iz pećnice i prebacite u blender, češnjak očistite od ljuske i isto ga stavite u blender. Napravite pire.
4. korak
Rajčice operite i svaku pri vrhu zarežite u križić. Ubacite ih na minutu u kipuću vodu. Izvadite ih iz vode, ogulite i nasjeckajte.
5. korak
Narežite luk i prodinstajte ga malo maslinovog ulje. Dodajte rajčice, kuhajte dok rajčice ne zakuhaju. Dodajte pire od povrća i dovoljno vode da postane jušno.
6. korak
Začinite solju i paprom, kuhajte na laganoj vatri dok ne zakuha.
7. korak
Po želji poslužite s kiselim vrhnjem.
Ovo cura i ja često kuhamo vikendom i uz to nam ništa drugo ne treba.