Krem juha od pečenog povrća

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 manja glavica kaula (cvjetače)
  • 2 mrkve
  • 1 korijen peršina
  • 1 komad celererovg korijen veličine kao mrkva
  • 1 glavica češnjaka
  • 2 pomidore (rajčice)
  • sol
  • papar
  • malo vode
  • malo maslinovog ulja

Priprema

1. korak

Kaul ili cvjetaču operite i narežite na manje komade. Mrkve ogulite i narežite na dva – tri komada. Isto napravite i s peršinom i celerom. Glavicu češnjaka prerežite na pola.

2. korak

Povrće stavite u lim za pečenje, posipajte ga s maslinovim ulje i pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko pola sata ili dok potpuno ne omekša.

3. korak

Pečeno povrće izvadite iz pećnice i prebacite u blender, češnjak očistite od ljuske i isto ga stavite u blender. Napravite pire.

4. korak

Rajčice operite i svaku pri vrhu zarežite u križić. Ubacite ih na minutu u kipuću vodu. Izvadite ih iz vode, ogulite i nasjeckajte.

5. korak

Narežite luk i prodinstajte ga malo maslinovog ulje. Dodajte rajčice, kuhajte dok rajčice ne zakuhaju. Dodajte pire od povrća i dovoljno vode da postane jušno.

6. korak

Začinite solju i paprom, kuhajte na laganoj vatri dok ne zakuha.

7. korak

Po želji poslužite s kiselim vrhnjem.

Ovo cura i ja često kuhamo vikendom i uz to nam ništa drugo ne treba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:43