Krem juha od kukuruza s vrhnjem

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 4 klipa kukuruza šećerca
  • 1 glavica luka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 750 ml juhe od povrća
  • 1 čašica kiselog vrhnja
  • sol, papar
  • 2 prstohvata muškatnog oraščića
  • sjeckani list peršina

Priprema

1. korak

Nasjeckajte luk pa ga pržite na maslinovom ulju da postane staklast. Zalijte juhom. Oštrim nožem s klipova kukuruza skinite zrna, tako da počnete s vrha klipa. Bit će vam lakše ako klipove najprije pretrgnete na pola, postavite ih na dasku, pa počnete skidati zrna potezima velikog oštrog noža.

2. korak

Stavite zrnje u juhu i pustite da se kuha otprilike 10 minuta, odnosno dok ne omkeša. Juhu usitnite štapnim mikserom. Ostavite je da se malo ohladi, pa umiješajte vrhnje, posolite, popaprite i začinite muškatnim oraščićem. Ponovno stvite lonac na vatru i uz stalno miješanje ugrijte juhu. Prije posluživanja pospite nasjeckanim peršinom.

Savjet: volite li pikantnije, u juhu možete dodati mljevene čili papričice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:09