Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 8-10 većih kozica ili oko kilogram manjih
- svježa čili paprika
- 3 mlada luka
- 4-6 češnjeva češnjaka
- pola žličice kurkume
- pola žličice zrna korijandra
- sok pola limuna ili limete
- kockica svježeg dumbira ili pola žličice suhog
- pola šalice vode
- 4 žlice maslinovog ulja
- šaka svježeg lista peršina
Priprema
1. korak
U mužaru zgnječite češnjak i svježi đumbir ako ga koristite. Kozice pokapajte limunovim sokom, i pustite da odstoje. U velikoj posudi zagrijte ulje, pa na njega bacite sitno sjeckani luk, zgnječeni češnjak i đumbir.
2. korak
Vatra ne smije biti jaka. Kad luk uvene, dodajte kurkumu, zdrobljeni korijander i sitno sjeckanu ljutu papriku. Pazite da ne zagori jer će postati gorko.
3. korak
Nakon toga dodajte kozice, pojačajte vatru i podlijte vodom. Povremeno protresite lonac. Nakon desetak minuta pospite usitnjenim lišćem peršina. Poslužite odmah.
4. korak
Savjet: Ovo je samo pikantnija, ljuta verzija buzare. Začine kombinirajte po želji. Istu stvar možete napraviti i sa očišćenim repovima kozica. Neka budu prilično ljute. Poslužite ih sa sirovim povrćem nasjeckanim na sitne kockice, i rižom dugog zrna. Ako joj dodate kurkumu bit će žuta.