Kozice s čilijem

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 8-10 većih kozica ili oko kilogram manjih
  • svježa čili paprika
  • 3 mlada luka
  • 4-6 češnjeva češnjaka
  • pola žličice kurkume
  • pola žličice zrna korijandra
  • sok pola limuna ili limete
  • kockica svježeg dumbira ili pola žličice suhog
  • pola šalice vode
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • šaka svježeg lista peršina

Priprema

1. korak

U mužaru zgnječite češnjak i svježi đumbir ako ga koristite. Kozice pokapajte limunovim sokom, i pustite da odstoje. U velikoj posudi zagrijte ulje, pa na njega bacite sitno sjeckani luk, zgnječeni češnjak i đumbir.

2. korak

Vatra ne smije biti jaka. Kad luk uvene, dodajte kurkumu, zdrobljeni korijander i sitno sjeckanu ljutu papriku. Pazite da ne zagori jer će postati gorko.

3. korak

Nakon toga dodajte kozice, pojačajte vatru i podlijte vodom. Povremeno protresite lonac. Nakon desetak minuta pospite usitnjenim lišćem peršina. Poslužite odmah.

4. korak

Savjet: Ovo je samo pikantnija, ljuta verzija buzare. Začine kombinirajte po želji. Istu stvar možete napraviti i sa očišćenim repovima kozica. Neka budu prilično ljute. Poslužite ih sa sirovim povrćem nasjeckanim na sitne kockice, i rižom dugog zrna. Ako joj dodate kurkumu bit će žuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:15