Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 4 tanka svinjska kotleta
- 2 češnja češnjaka
- grančica timijana
- 150 g cherry rajčice
- 2 mlada luka
- 1 dl dobrog svijetlog piva
- sol, papar
- žlica ulja
Priprema
1. korak
U mužaru zgnječite češnjak s uljem, pa mu dodajte timijan, sol i papar. Tom smjesom premažite kotlete i pustite da odstoje barem pola sata.
2. korak
Pecite na srednje jakoj vatri , oko 3-4 minute sa svake strane. Maknite meso s vatre, ali ga držite na toplom.
3. korak
Na tavu u kojoj ste pekli meso dodajte usitnjeni mladi luk i oguljene cherry rajčice. (Pofurite ih vrelom vodom, pa ogulite, ili koristite rajčicu u konzervi).
4. korak
Podlijte pivom, najbolje dobrim samostanskim, i dodajte ostatk pesta kojim ste premazali kotlete. Pirjajte još 5-10 minuta, a kad je gotovo dodajte kotlete u umak.
5. korak
Pirjajte još 5-10 minuta, a kad je gotovo dodajte kotlete u umak.