Kolač od badema, limuna i maka

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 120 g maslaca sobne temperature
  • 100 g šećera
  • 4 jaja
  • sok i korica dva velika nešpricana limuna
  • 60 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 120 g samljevenih badema
  • 2 žlice mlijeka
  • 75 g maka u zrnu

Priprema

1. korak

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u mekan snijeg. Žumanjke istucite sa šećerom. U drugoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke – brašno, bademe, prašak za pecivo, mak i limunovu koricu.

2. korak

Dodajte im smjesu od žumanjaka, maslac, limunov sok i mlijeko. Miksajte dok ne dobijete ravnomjernu smjesu. Tek na kraju primiješajte snijeg od bjelanjaka. Kratko miksajte pa izlijte u kalup za torte, namašćen i posut brašnom.

3. korak

Pecite oko 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Pustite da se ohladi prije serviranja.

4. korak

Napomena: Ovaj je kolač umjereno sladak, što ističe svježinu limuna i okus maka. Ipak, ako ste sladokusac, razmislite o podebljavanju doze šećera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:27