Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 5 min
Broj osoba: 3 – 4
Sastojci
- NAMAZ OD SLANUTKA
- sok 1/2 limuna
- 1 žlica tahinija
- 1 češanj češnjaka
- 300 g slanutka
- NAMAZ OD AVOKADA
- 1 zreli avokado
- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica limunovog soka
- sol i papar
Priprema
1. korak
NAMAZ OD SLANUTKA: Slanutak namočiti preko noći te skuhati u slanoj vodi (60-80 minuta).
Izmiksati sa limunovim sokom, tahini namazom, češnjakom i peršinom. Po želji posoliti i popapriti.
Servirati u zdjelice i poslužiti uz prepečenac i Miniko kobasice.
2. korak
NAMAZ OD AVOKADA: Avokado ogulite, razrežite po dužini i izvadite košticu.
Izmiksajte sa ostalim sastojcima u blenderu te poslužite uz prepečenac i Miniko kobasice.