Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 10 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1-2 žlice ulja s visokom točkom izgaranja (dobro suncokretovo ulje, ili kokos na primjer)
- 100 g kukuruza kokičara
- 30 g maslaca (jedna puna žlica)
- 2 žlice sirupa od datulje
Priprema
1. korak
U tavi zagrijte ulje ili maslac. Dodajte kukuruz, promiješajte i poklopite. Čekajte dok ne počne pucati. Lagano protresite tavu zajedno s poklopcem.
2. korak
Kokice maknite s vatre kada zrna eksplodiraju svake 2-3 sekunde. Dok su tople, posolite.
3. korak
Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva.
4. korak
Na tavi rastopite maslac i maknite s vatre. Dodajte sirup i promiješjate. U smjesu dodajte kokice i miješajte dok se ne oblože sirupom sa svih strana. Lim za pečenje obložite masnim papirom i po njemu raširite kokice.
5. korak
Stavite u zagrijanu pećnicu na 3-4 minute da se zapeku i postanu hrskave. Servirajte mlake ili hladne. Klinci će ih obožavati u obje varijante.