Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 10 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1-2 žlice ulja s visokom točkom izgaranja (dobro suncokretovo ulje, ili kokos na primjer)
- 100 g kukuruza kokičara
- 5 šnita slanine
- 2 žlice meda
Priprema
1. korak
U tavi zagrijte ulje ili maslac. Dodajte kukuruz, promiješajte i poklopite. Čekajte dok ne počne pucati.
2. korak
Lagano protresite tavu zajedno s poklopcem. Kokice maknite s vatre kada zrna eksplodiraju svake 2-3 sekunde. Dok su tople, posolite.
3. korak
Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. Na suhoj tavi zapecite fete slanine dok se mast ne rastopi, a slanina postane hrskava. Maknite slaninu s tave i pustite neka se ocijedi na masnom papiru.
4. korak
U toplu masnoću od slanine dodajte med i pustite neka se rastopi. Na kraju umiješajte kokice, i promiješajte da se sa svih strana oblože smjesom.
5. korak
Po potrebi još malo posolite, i dodajte usitnjene komadiće slanine. Sve zajedno zapecite u pećnici 3-4 minute, na limu obloženom masnim papirom.