Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 10 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1-2 žlice ulja s visokom točkom izgaranja (dobro suncokretovo ulje, ili kokos na primjer)
- 100 g kukuruza kokičara
- 2 žlice maslinovog ulja ili 30 g maslaca
- 5-6 fileta slanih inćuna
- 3 manje grančice ružmarina
Priprema
1. korak
U tavi zagrijte ulje ili maslac. Dodajte kukuruz, promiješajte i poklopite. Čekajte dok ne počne pucati. Lagano protresite tavu zajedno s poklopcem.
2. korak
Kokice maknite s vatre kada zrna eksplodiraju svake 2-3 sekunde. Dok su tople, posolite.
3. korak
Na tavi rastopite maslac (ili zagrijte ulje). Smanjite vatru i dodajte inćune. Lagano ih zdrobite drvenom kuhačom da se raspadnu i rastope.
4. korak
Maknite s vatre i dodajte sitno sjeckan ružmarin. Kokice prelijte smjesom i dobro promiješajte. Ostavite da odstoje desetak minuta da se arome prožmu.