Kokice s inćunima i ružmarinom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 10 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1-2 žlice ulja s visokom točkom izgaranja (dobro suncokretovo ulje, ili kokos na primjer)
  • 100 g kukuruza kokičara
  • 2 žlice maslinovog ulja ili 30 g maslaca
  • 5-6 fileta slanih inćuna
  • 3 manje grančice ružmarina

Priprema

1. korak

U tavi zagrijte ulje ili maslac. Dodajte kukuruz, promiješajte i poklopite. Čekajte dok ne počne pucati. Lagano protresite tavu zajedno s poklopcem.

2. korak

Kokice maknite s vatre kada zrna eksplodiraju svake 2-3 sekunde. Dok su tople, posolite.

3. korak

Na tavi rastopite maslac (ili zagrijte ulje). Smanjite vatru i dodajte inćune. Lagano ih zdrobite drvenom kuhačom da se raspadnu i rastope.

4. korak

Maknite s vatre i dodajte sitno sjeckan ružmarin. Kokice prelijte smjesom i dobro promiješajte. Ostavite da odstoje desetak minuta da se arome prožmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:16