Kocke s đumbirom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 65 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 250 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 3 žličice ribanog đumbira
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1/2 mljevenih klinčića
  • 150 g šećera
  • 115 g maslaca
  • 7 žlica meda
  • 2 velika jaja

Priprema

1. korak

U jednoj zdjeli izmiješajte brašno s praškom za pecivo, začinima i solju.

2. korak

U drugoj zdjeli mikserom miješajte maslac, šećer i med dok ne postanu kremasti. Dodajte jedno po jedno jaje, cijelo vrijeme miješajte.

3. korak

Na kraju umiješajte i brašno.

4. korak

Kvadratni pleh za pečenje obložite papirom za pečenje pa u njega isipajte pripremljenu smjesu.

5. korak

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i u njoj pecite kolač oko 25 minuta.

6. korak

Pečeno dobro ohladite pa tek onda narežite i posipajte šećerom u prahu.

Za ljubitelje đumbira i okusa medenjaka ovo će biti savršen kolač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 05:05