Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 65 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 250 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 3 žličice ribanog đumbira
- 1 žličica mljevenog cimeta
- 1/2 mljevenih klinčića
- 150 g šećera
- 115 g maslaca
- 7 žlica meda
- 2 velika jaja
Priprema
1. korak
U jednoj zdjeli izmiješajte brašno s praškom za pecivo, začinima i solju.
2. korak
U drugoj zdjeli mikserom miješajte maslac, šećer i med dok ne postanu kremasti. Dodajte jedno po jedno jaje, cijelo vrijeme miješajte.
3. korak
Na kraju umiješajte i brašno.
4. korak
Kvadratni pleh za pečenje obložite papirom za pečenje pa u njega isipajte pripremljenu smjesu.
5. korak
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i u njoj pecite kolač oko 25 minuta.
6. korak
Pečeno dobro ohladite pa tek onda narežite i posipajte šećerom u prahu.
Za ljubitelje đumbira i okusa medenjaka ovo će biti savršen kolač.