Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 400 g kobasice
- glavica luka
- 3 češnja češnjaka
- 1 l vode
- 2 šalice pilećeg temeljca
- 1 i po žličica soli
- 1 žlica ulja
- 650 g krumpira
- 450 g očišćenih listova kelja
- mljevena crvena paprika
- malo svježeg crnog papra
Priprema
1. korak
U velikoj tavi zagrijte malo ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte kobasice i pecite ih oko 10 minuta dok ne posmeđe, stalno ih okrećući.
2. korak
Izvadite ih iz tave i pustite da se malo ohlade pa ih narežite na kolutiće. Ostavite si žlicu masnoće u tavi, ostalo odlijte.
3. korak
Dodajte na masnoću nasjeckani luk pa ga pirjajte pet minuta, povremeno miješajući. Zatim dodajte i češnjak narezan na tanke kriške pa pirjajte još minutu.
4. korak
Ulijte potom vodu i temeljac, posolite i pustite da zavrije. Ubacite kobasice, krumpir koji ste narezali na kocke te posipajte mljevenom crvenom paprikom. Kad provrije pustite da se kuha dvije minute polupoklopljeno.
5. korak
Listove kelja koje ste prethodno očistili od zadebljanja i usitnili također dodajte u juhu. Neka se sve i dalje kuha polupoklopljeno, dok krumpir i kelj ne omekšaju. Za to će trebati još oko šest minuta.
6. korak
Na kraju posipajte svježe mljevenim crnim paprom. Uz ovu gustu juhu najbolje će pasati kukuruzni kruh.