Kelj s krumpirom i kobasicom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 400 g kobasice
  • glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 l vode
  • 2 šalice pilećeg temeljca
  • 1 i po žličica soli
  • 1 žlica ulja
  • 650 g krum­pira
  • 450 g očišćenih listova kelja
  • mljevena crvena paprika
  • malo svježeg crnog papra

Priprema

1. korak

U velikoj tavi zagrijte malo ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte kobasice i pecite ih oko 10 minuta dok ne posmeđe, stalno ih okrećući.

2. korak

Izvadite ih iz tave i pustite da se malo ohlade pa ih narežite na kolutiće. Ostavite si žlicu masnoće u tavi, ostalo odlijte.

3. korak

Dodajte na masnoću nasjeckani luk pa ga pirjajte pet minuta, povremeno miješajući. Zatim dodajte i češnjak narezan na tanke kriške pa pirjajte još minutu.

4. korak

Ulijte potom vodu i temeljac, posolite i pustite da zavrije. Ubacite kobasice, krumpir koji ste narezali na kocke te posipajte mljevenom crvenom paprikom. Kad provrije pustite da se kuha dvije minute polupoklopljeno.

5. korak

Listove kelja koje ste prethodno očistili od zadebljanja i usitnili također dodajte u juhu. Neka se sve i dalje kuha polupoklopljeno, dok krumpir i kelj ne omekšaju. Za to će trebati još oko šest minuta.

6. korak

Na kraju posipajte svježe mljevenim crnim paprom. Uz ovu gustu juhu najbolje će pasati kukuruzni kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:01