Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 luk
- 1 manja glavica kelja
- 500 g krumpira
- 2 para hrenovki
- 4 češnja češnjaka
- 1 dl ulja
- 1 ravna žlica soli
- 2 prstohvata majčine dušice
- 2 manje mrkve
- 50 g slanine
Priprema
1. korak
Luk i slaninu narežemo na sitno te prepržimo na malo ulja. Dodamo oguljeni krumpir, narezan na kockice, i mrkvu, pa podlijemo litrom i pol vode.
2. korak
Kad je krumpir kuhan, izvadimo iz vode oko tri četvrtine, a ostatak fino ispasiramo štapnim mikesrom.
3. korak
Dodamo oprani i narezani kelj. Sve kuhamo na laganoj vatri oko 30 minuta. Dodamo hrenovke narezane na kolutiće, majčinu dušicu i sitno sjeckani češnjak.
4. korak
Začinimo solju i paprom pa kuhamo još 6-7 minuta.
5. korak
Ovako pripremljen kelj bez zaprške je ukusan, lagan i zavodljiv, a zavoljet će ga i klinci.