Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 i 1/2 šalice brašna
- 1/2 žlice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 10-15 zrna crvenog papra
- 1 žlica sjeckanog svježeg ružmarina
- 3/4 šalice smeđeg šećera
- 2 jaja
- 1/2 šalice maslinova ulja
- 3/4 šalice crnog vina
Priprema
1. korak
U jednoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke – brašno, šećer, sol, prašak za pecivo, ružmarin i papar stucan u mužaru. Ostavite si dio ružmarina i papra za ukrašavanje keksa.
2. korak
U drugoj posudi pomiješajte sve mokre sastojke – ulje, jaja i vino. Izmiksajte pa dodajte u posudu s brašnom.
3. korak
Još jednom sve izmiksajte dok ne dobijete ravnomjernu smjesu. Ako vam se čini presuho, dodajte još malo ulja.
4. korak
Lim za pečenje obložite masnim papirom. Žlicom izgrabite malo smjese pa hrpice polažite na lim, udaljene oko 5 centimetara.
5. korak
Smjesa se malo razlije pa bi vam se moglo slijepiti. Svaku hrpicu pospite s malo ružmarina i papra za ukras. Pecite 12-15 minuta na 180 stupnjeva.
6. korak
Ova količina vam je dovoljna za barem 3 lima kolačića, dakle njih pedesetak.