Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 1 – 7
Sastojci
- 4 kom bjelanjaka
- 140 g šećera u prahu
- 2 žlice glatkog brašna
- 140 g mljevenih badema
Priprema
1. korak
Zagrijte pećnicu na 140-160 stupnjeva. Prekrijte dva lima za pečenje sa pergamentnim papirom. U čistoj posudi izrađujte bjelanjke. Kada vrhovi postanu mekani dodajte šećer i nastavite izrađivati bjelanjke sa šećerom dok smjesa ne postane sjajna. Postepeno dodajte brašno i mljevene bademe te na brzinu promiješajte sve zajedno kako bi smjesa ostala lagana i prozračna
2. korak
Sa žlicom premještajte smjesu na već pripremljene limove sa pergamentnim papirom. Za jedan keks je dovoljna jedna žlica smjese od badema i pobrinite se da razmak između svakog bude dovoljno velik da se ne zalijepe jedan za drugog tijekom pečenja. Pecite ih 20 minuta dok ne pozlate. Izvadite ih iz pećnice i pustite da se ohlade. Keksi su najbolji svježe pečeni ali ukusni su za jesti i nakon tjedan dana.
Jednostavni keksi od badema, najbolje poslužiti uz čaj.