Kečap od borovnice

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • Za tri bočice:
  • 2 i 1/2 šalice svježih borovnica
  • 1 mladi luk, sitno sjeckan
  • 1 i 1/4 šalice šećera
  • 1/2 šalice dobre kvasine
  • 2 šalice ribanog svježeg đumbira
  • 1 šalica soka od limuna ili limete

Priprema

1. korak

U široki lonac stavite borovnice, luk, šećer, kvasinu, đumbir, limunov sok, sol i papar. Pustite neka krčka na srednje jakoj vatri. Miješajte dok se sav šećer ne rastopi, oko pet minuta.

2. korak

Kad proključa, smanjite vatru i pustite neka se na laganoj vatri kuha još oko pola sata, dok se borovnice sasvim ne raspadnu, a kečap ne zgusne. Povremeno miješajte.

3. korak

Ulijte u steriliziranu staklenku i pustite da se sasvim ohladi. Hladite u frižideru barem 4 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 07:37