Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- Za tri bočice:
- 2 i 1/2 šalice svježih borovnica
- 1 mladi luk, sitno sjeckan
- 1 i 1/4 šalice šećera
- 1/2 šalice dobre kvasine
- 2 šalice ribanog svježeg đumbira
- 1 šalica soka od limuna ili limete
Priprema
1. korak
U široki lonac stavite borovnice, luk, šećer, kvasinu, đumbir, limunov sok, sol i papar. Pustite neka krčka na srednje jakoj vatri. Miješajte dok se sav šećer ne rastopi, oko pet minuta.
2. korak
Kad proključa, smanjite vatru i pustite neka se na laganoj vatri kuha još oko pola sata, dok se borovnice sasvim ne raspadnu, a kečap ne zgusne. Povremeno miješajte.
3. korak
Ulijte u steriliziranu staklenku i pustite da se sasvim ohladi. Hladite u frižideru barem 4 sata.