Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- Za 20 komada:
- 40 cijelih polovica oraha
- 10 dkg marcipana
- 220 g kristal šećera
- 60 ml vode
Priprema
1. korak
Pronađite po dvije polovice oraha približno iste veličine.
Marcipan podijelite na 20 jednakih dijelova, oblikujte ih u kuglice pa utisnite po jednu između dvije polovice oraha.
2. korak
Napravite karamel od šećera (šećer i vodu pomiješajte pa ih kuhajte na srednje jakoj vatri dok karamel ne poprimi smećkastu boju).
Orahe s marcipanom umočite u karamel. Stavite ih na rešetku da se ohlade (pod rešetku obavezno stavite papir ili foliju jer će malo karamela iscuriti).
3. korak
Napomena: Čuvajte u dobro zatvorenoj kutiji i nastojte ih složiti u samo jedan red kako se ne bi zalijepili.
4. korak