Karamelizirani kotleti s jabukama

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 4-6 svinjskih kotleta
  • 2 jušne žlice smeđeg šećera i prstohvat mljevene crvene paprike
  • 1-2 žlice maslinova ulja
  • 3 jabuke ili kruške (zlatni delišes)
  • 200 g cherry rajčica
  • 10 dag salate
  • Umak
  • 2 i 1/2 jušne žlice maslinovog ulja
  • 1 1/2 jušne žlice aceta balsamica
  • 1 čajna žlica zrnatog dijonskog senfa

Priprema

1. korak

Zagrijte ulje u većoj tavi za pečenje. Svinjeće kotlete dobro utrljajte mješavinom smeđeg šećera i crvene paprike. Zapecite kotlete na srednje jakoj vatri otprilike 1-2 minute sa svake strane dok se šećer ne karamelizira. Smanjite vatru na lagano te pecite još nekiliko minuta. Kad su kotleti gotovi premjestite ih na tanjur.

2. korak

Jabuke ( ili kruške) ogulite i narežite na tanke ploškice te ih prodinstajte par minuta zajedno s cherry rajčicama na ulju od pečenih kotleta. Jabuke, kruške, rajčice i salatu stavite na kotlete.

Pomiješajte umak te ga prelijte preko složenih sastojaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:06