Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 4-6 svinjskih kotleta
- 2 jušne žlice smeđeg šećera i prstohvat mljevene crvene paprike
- 1-2 žlice maslinova ulja
- 3 jabuke ili kruške (zlatni delišes)
- 200 g cherry rajčica
- 10 dag salate
- Umak
- 2 i 1/2 jušne žlice maslinovog ulja
- 1 1/2 jušne žlice aceta balsamica
- 1 čajna žlica zrnatog dijonskog senfa
Priprema
1. korak
Zagrijte ulje u većoj tavi za pečenje. Svinjeće kotlete dobro utrljajte mješavinom smeđeg šećera i crvene paprike. Zapecite kotlete na srednje jakoj vatri otprilike 1-2 minute sa svake strane dok se šećer ne karamelizira. Smanjite vatru na lagano te pecite još nekiliko minuta. Kad su kotleti gotovi premjestite ih na tanjur.
2. korak
Jabuke ( ili kruške) ogulite i narežite na tanke ploškice te ih prodinstajte par minuta zajedno s cherry rajčicama na ulju od pečenih kotleta. Jabuke, kruške, rajčice i salatu stavite na kotlete.
Pomiješajte umak te ga prelijte preko složenih sastojaka.