Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 30 g maslaca
- 4 žlice meda ili agavina sirupa
- 1/4 žličice karadamoma
- 1/2 žličice cimeta
- 1 burbon vanilin šećer
- 1 veća kruška, oguljena i prepolovljena
- 250 g mascarponea
- 2-3 žličice šećera
- šaka badema ili pistacija (po želji)
Priprema
1. korak
U posudi na srednje jakoj vatri pomiješajte maslac, med (ili agavin sirup), kardamom, cimet i burbon vanilin šećer pa pustite da se sve pretvori u homogenu smjesu.
2. korak
Dodajte polovice krušaka i pustite ih da se kuhaju u karamelu 8 do 10 minuta, povremeno ih okrećući.
3. korak
Pomiješajte mascarpone i šećer pa na njega stavite karamelizirane kruške i sve prelijte preostalim karamelom.
4. korak
Po želji pospite sjeckanim bademima ili pistacijama.