Karamelizirane kruške s mascarponeom

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 30 g maslaca
  • 4 žlice meda ili agavina sirupa
  • 1/4 žličice karadamoma
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1 burbon vanilin šećer
  • 1 veća kruška, oguljena i prepolovljena
  • 250 g mascarponea
  • 2-3 žličice šećera
  • šaka badema ili pistacija (po želji)

Priprema

1. korak

U posudi na srednje jakoj vatri pomiješajte maslac, med (ili agavin sirup), kardamom, cimet i burbon vanilin šećer pa pustite da se sve pretvori u homogenu smjesu.

2. korak

Dodajte polovice krušaka i pustite ih da se kuhaju u karamelu 8 do 10 minuta, povremeno ih okrećući.

3. korak

Pomiješajte mascarpone i šećer pa na njega stavite karamelizirane kruške i sve prelijte preostalim karamelom.

4. korak

Po želji pospite sjeckanim bademima ili pistacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:28