Junetina s crvenim grejpom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 300 g telećeg filea
  • 1 crveni grejp
  • šaka rikule
  • listovi radiča
  • mladi luk
  • maslinovo ulje
  • Za dresing:
  • 4 žličice sjemenki sezama
  • 1/2 žličice sezamova ulja
  • 1/2 žličice soka od đumbira
  • 4 žličice maslinova ulja
  • 4 žličice sherryja
  • 2 žličice aceta
  • 2 žličice soka limete

Priprema

1. korak

Prvo pripremite dresing. Tostirajte sjemenke sezama na tavici, a zatim ravnomjerno izmiješaj­te sve ostale sastojke.

2. korak

Ako nemate so­kov­nik u kojem možete iscijediti đumbir, onda ga sitno nari­bajte. Uzmite tavu u kojoj ćete ispeći meso i zagrijte je na jakoj vatri. Meso, uz pomoć kista, dobro namažite maslinovim uljem s obje strane.

3. korak

Stavite na vruću tavicu i pecite minutu sa svake strane, ako želite da teleti­na bude “rare”. Ovisno o stupnju pečenja koji že­li­te postići, produžavaj­te pečenje. Nakon što ste ispekli meso, maknite ga s tave i ostavite na ta­njuru dok se ne ohladi na sobnu temperatu­ru.

4. korak

Ogulite i očistite grejp tako da se riješite sve­ga osim pulpe. Kad se meso dovoljno ohladilo, na­re­žite ga na trakice. Na dno tanjura sta­vi­te radič, pa na njega meso. Dodajte šaku ri­ku­le i nasjecka­ni mladi luk.

5. korak

Još jednom promi­ješajte dresing pa ga prelijte preko salate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:15