Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 300 g telećeg filea
- 1 crveni grejp
- šaka rikule
- listovi radiča
- mladi luk
- maslinovo ulje
- Za dresing:
- 4 žličice sjemenki sezama
- 1/2 žličice sezamova ulja
- 1/2 žličice soka od đumbira
- 4 žličice maslinova ulja
- 4 žličice sherryja
- 2 žličice aceta
- 2 žličice soka limete
Priprema
1. korak
Prvo pripremite dresing. Tostirajte sjemenke sezama na tavici, a zatim ravnomjerno izmiješajte sve ostale sastojke.
2. korak
Ako nemate sokovnik u kojem možete iscijediti đumbir, onda ga sitno naribajte. Uzmite tavu u kojoj ćete ispeći meso i zagrijte je na jakoj vatri. Meso, uz pomoć kista, dobro namažite maslinovim uljem s obje strane.
3. korak
Stavite na vruću tavicu i pecite minutu sa svake strane, ako želite da teletina bude “rare”. Ovisno o stupnju pečenja koji želite postići, produžavajte pečenje. Nakon što ste ispekli meso, maknite ga s tave i ostavite na tanjuru dok se ne ohladi na sobnu temperaturu.
4. korak
Ogulite i očistite grejp tako da se riješite svega osim pulpe. Kad se meso dovoljno ohladilo, narežite ga na trakice. Na dno tanjura stavite radič, pa na njega meso. Dodajte šaku rikule i nasjeckani mladi luk.
5. korak
Još jednom promiješajte dresing pa ga prelijte preko salate.