Juha s kuhanom šunkom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 6

Sastojci

  • 300 g kuhane šunke
  • 2 do 3 krumpira
  • 4 mrkve
  • 1/2 celera
  • 3 korijena peršina
  • 1 manji luk
  • peršinov list
  • zeleni dio mladog luka
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Ogulite krumpire, glavicu luka, mrkvu, peršin i celer. Krumpir, mrkvu, peršin i celer izrežite na manje kockice i kolutiće. Stavite povrće u lonac zajedno s cijelom glavicom luka i peršinovim listom. Dolijte vode da prekrije sve sastojke, oko litru i pol i kuhajte oko pola sata dok povrće ne omekša.

2. korak

Šunku izrežite na kockice i ubacite na pola kuhanja da se okusi prožmu, a pri kraju kuhanja dodajte i sitno narezan zeleni dio mladog luka. Izvadite glavicu luka, posolite i popaprite. Juhu poslužite sa svježe sjeckanim peršinom i malo sjeckanog zelenog dijela mladog luka.

3. korak

Savjet: U juhu možete dodati i prepržene kockice kruha. Juha se može poslužiti kao samostalno jelo ili prije glavnog jela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 08:22