Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 6
Sastojci
- 300 g kuhane šunke
- 2 do 3 krumpira
- 4 mrkve
- 1/2 celera
- 3 korijena peršina
- 1 manji luk
- peršinov list
- zeleni dio mladog luka
- sol i papar
Priprema
1. korak
Ogulite krumpire, glavicu luka, mrkvu, peršin i celer. Krumpir, mrkvu, peršin i celer izrežite na manje kockice i kolutiće. Stavite povrće u lonac zajedno s cijelom glavicom luka i peršinovim listom. Dolijte vode da prekrije sve sastojke, oko litru i pol i kuhajte oko pola sata dok povrće ne omekša.
2. korak
Šunku izrežite na kockice i ubacite na pola kuhanja da se okusi prožmu, a pri kraju kuhanja dodajte i sitno narezan zeleni dio mladog luka. Izvadite glavicu luka, posolite i popaprite. Juhu poslužite sa svježe sjeckanim peršinom i malo sjeckanog zelenog dijela mladog luka.
3. korak
Savjet: U juhu možete dodati i prepržene kockice kruha. Juha se može poslužiti kao samostalno jelo ili prije glavnog jela.