Juha s jetrenim okruglicama

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 80 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • vezica povrća za juhu
  • 1 veći poriluk
  • vezica celerova lišća
  • 3-5 žlica koncentrata od rajčice
  • 150 g mahuna
  • 300 g pilećih jetrica
  • 300 g mljevene puretine
  • jaje
  • pola šalice krušnih mrvica
  • sol, papar
  • 3 žlice ulja

Priprema

1. korak

Polovicu poriluka izrežite na tanke ploške, a drugu na sitne kockice. Ploške poriluka popržite na ulju pa dodajte zelen za juhu narezanu na sitne kockice.

2. korak

Po želji možete dodati i mahune (može i smrznute). Pirjajte dok ne omekša pa podlijte vodom, otprilike litrom i pol. Dodajte lišće celera i rajčicu pa pustite da zakipi. Tada smanjite vatru i pustite juhu da kuha barem sat vremena.

3. korak

Za to vrijeme izmiješajte ostatak poriluka s mljevenim mesom i jetricama nasjeckanim vrlo sitno. Dodajte smjesi i krušne mrvice, jaje, sol, papar i kumin. Zamijesite rukama pa oblikujte kuglice. Ubacite u juhu pa kuhajte još dvadesetak minuta.

4. korak

Savjet: Ovakve ili slične okruglice moguće je napraviti i od drugih vrsta jetrica i mesa. Mješavina mljevenog mesa i jetre idealna je podvaljivanje klincima koji često ne vole jetrica, ali su ludi za mesnim okruglicama. Dakako, ćufte za ovu juhu možete napraviti i bez jetrica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:55