Juha s dagnjama

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 400 g dagnji
  • 1 glavica češnjaka
  • 1 glavica luka
  • 2 krumpira
  • 2 lista lovora
  • pola l vode
  • 1 korijen celera
  • vezica peršina
  • 5 žlica maslinova ulja
  • 2 dl bijelog vina
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Očistite školjke tako što nožem lagano sastru­žete pijesak i nečistoću s njih. Ako su neke školjke otvorene, bacite ih jer je mogu biti pokva­rene.

2. korak

U loncu zagrijte maslinovo ulje, na njega stavite nasjeckani crveni luk, češnjak i korijen celera, kad se sve dobro zagrije dodajte školjke. Poklopite i pustite da krčka nekoliko minuta.

3. korak

Krumpir ogulite i nasjeckajte na sitne kockice. Nakon što su školjke prokuhale, dodajte sitno nasjeckani krumpir, peršin, sol i papar te sve prelijte vinom.

4. korak

Pustite da vino ispari pa dio školjaka izvadite u posudu sa strane i ostavite samo meso u juhi da se kuha. Prelijte sve vodom, dodajte lovorov list i pustite da se kuha oko 20 minuta.

5. korak

Kada je skuhana izvadite juhu u posudu i servirajte s nasjeckanim peršinom.

6. korak

Savjet: Školjke možete kuhati cijelo vrijeme ili pak odmah na početku izvaditi meso iz njih te kuhati samo meso od školjka za kremastiju juhu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:58