Juha od šparoga i graška

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 75 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 1 vezica mladog luka
  • 1 vezica vrtnih ili divljih šparoga
  • 1 grincajg
  • 200 g smrznutog graška
  • 3 žlice ulja
  • 1 krumpir
  • sol
  • papar
  • 1/2 žličice suhog timijana
  • voda
  • 1 šalica ribanog parmezana

Priprema

1. korak

Rukama razlomite šparoge da odvojite vrhove od stapki. U litru hladne vode dodajte stapke šparoga te očišćeni i usitnjeni grincajg. Kad zakipi, smanjite vatru i kuhajte barem pola sata da dobijete lagani temeljac.

2. korak

U drugoj posudi zagrijte ulje pa na njemu pirjajte usitnjeni mladi luk. Kad uvene, dodajte mu grašak i kockice krumpira. Promiješajte i pustite da se krumpiri lagano zapeku pa podlijte temeljcem. Dodajte timijan i posolite pa pustite da se kuha oko pola sata.

3. korak

Kada povrće sasvim omekša, izmiksajte ga štapnim mikserom da dobijete glatku krem juhu. U nju dodajte vrhove šparoga, kurkumu i papar. Kuhajte još 5 – 10 minuta. Prije serviranja pospite ribanim sirom.

4. korak

Savjet: Ako ovoj juhi dodate kockice pečenog kruha ili grisine i tvrdo kuhano jaje, dobit ćete lagan proljetni glavni obrok. Ako ne možete zamisliti ručak bez mesa, juhi od šparoga i graška odlično će pristajati malo pečene slanine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:06