Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- ZA JUHU:
- 2 mrkve
- 1/2 korijena celera i list
- 1/2 korabice
- tikvica
- 1/2 koromača
- rajčica
- žlica maslinova ulja
- sol i papar po želji
- Za salatu:
- 200 g riže
- paprika
- rajčica
- krastavac
- 200 g nemasnog pečenja (but ili kare)
- 2 žlice jabučnog octa
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 grančice peršinova lista
Priprema
1. korak
Povrće operemo, narežemo na sitne kockice i stavimo kuhati u vodi ili pilećoj juhi. Po potrebi začinimo solju i paprom te dodamo malo maslinova ulja.
2. korak
Za salatu povrće operemo i narežemo na sitne kockice, dodamo kuhanu rižu, kosani peršin, jabučni ocat i maslinovo ulje, sve promiješamo i uz salatu složimo tanko narezano pečenje.